Cara Menambah Pelaburan ASB secara Online -CIMBCLICKS

ok...sekarang saya kongsi cara menambah pelaburan ASB melalui Cimbclikcs pula...
First sekali pastikan anda sudah mempunyai akaun ASB...
barulah boleh mendaftar untuk menambah pelaburan anda secara online dengan CIMBCLICKS...
jadi anda tidak perlu ke bank dan menunggu giliran untuk membuat simpanan @ pelaburan ASB nie....
==================================================
Cara mendaftar ‘Add Favourite’ cimbclicks:-
=================================================

1 login ke http://www.cimbclicks.com.my/m.my/
2 Klik Menu Manage My Wealth’
2 Pilih ‘ASNB’
3 Klik ‘Add Favourite Account’
4 Isikan butiran terperinci seperti di skrin (Nama unit amanah, gelaran nama, No Ahli ASNB, Jenis ID, No ID dan nama ahli)
6 klik "submit"
5 Mohon nombor TAC. Klik ‘Confirm’
6 Tunggu pengesahan status pendaftaran dari ASNB
7 Klik ‘View Account Status’
9) untuk check status clik menu "Manage My Wealth’ pilih "ASNB"
kemudian klik "view account Status"
10)contoh akaun anda telah di approvekan oleh CIMB seperti di bawah:(click pada gambar utk besarkan)


untuk status pengesahan. Semak jadual dibawah:
Waktu Pendaftaran Semakan status
Dari 10.00pg hingga 2.00ptg 7.00ptg hari sama
Dari 2.00ptg hingga 5.00ptg 12.00t/hr hari bekerja berikutnya
Dari 5.00ptg hingga 10.00pg esok & Hari Cuti 4.00ptg hari bekerja berikutnya


setelah akaun anda dah di approvekan
boleh lah menambah pelaburan ASB anda melalui online

-------------------------------------------------------------------------

cara-caranya menambah pelaburan ASB melalui CIMBCLICKS

--------------------------------------------------------------------------

1 login ke www.cimbclicks.com.my
2 Pilih menu ‘Manage My Wealth’
3 klik "ASNB"
3 Klik ‘Subscribe’
4 Pilih unit amanah ASNB/pemegang unit ASNB. Baca dan fahami prospektus ASNB dan klik ‘Next’
5 Isikan maklumat langganan seperti di skrin (Jenis akaun, Jumlah pelaburan, No Telefon). Baca dan fahami akuan pengesahan. Klik kotak akuan pada ‘Terms & Conditions’. Klik ‘Submit’
6 Semak butiran langganan. Klik ‘Confirm’ untuk pengesahan
7 Cetak Akuan Langganan
8 Tunggu pengesahan status langganan dari ASNB
9 Klik ‘View Subscription Status’

--------------------------------------------------------------
untuk semak pengesahan status langganan. Rujuk jadual dibawah:
--------------------------------------------------------------
Waktu Transaksi Status Transaksi
Sebelum 5.00ptg Hari bekerja berikutnya
Selepas 5.00ptg Selepas 2 hari bekerja

--------------------------------------------------------------
untuk kemaskini buku pelaburan anda perlu ke :
--------------------------------------------------------------
Kaunter Utama dan Pejabat ASNB
- Ejen ASNB (CIMB/RHB/MBB/POS)



Klik di sini sekiranya anda ingin mengetahui cara melalui maybank2u

7 Response to "Cara Menambah Pelaburan ASB secara Online -CIMBCLICKS"

Jery_Alid Misyahzniirf said...

tak sangka yer caranya .... saya dah daftar untuk penambahan pelaburan online tapi tindakan selanjutnya
masih tidak saya ketahui .... selepas baca di blog awak baru saya tahu ...

Thank yer ...

Aziela said...

hehehe....TQ...sudi baca post saye ye...
semoga dapat bagi info2 yang berguna buat kalian semua...
:))

julietANNA said...

tak berapa faham lah. sebelum buat semua ni, kita kena pergi band dulu untuk register acc ASB ke? hehe sorry tak pernah ada lagi acc ASB.

MUHAMMAD HAFIZAN DARAWI said...

salam.. nak tanya,, saya buat cam ni.. tapi nape takde masuk dalam buku akaun ASB saya bila saya g update.. risau laa

MUHAMMAD HAFIZAN DARAWI said...

Oooo saya punya akaun ASB dah Ok

ziela said...

Muhammad hafizan:confirm masuk tau ...saya dah cuba berkali2..hehehe...
good luck...

Juilet Anna:Yes dear, kita kene ada akaun ASB dulu

Charmaine Johnny said...

suscribe means kita melanggan so every month 'X' amount akan di deduct? or everytime kita nak labur dlm asb we need to suscribe?

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

SweetBajuKurung Copyright © 2009 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities