SILA BERHATI-HATI SEMUA

SILA BERHATI-HATI SEMUA

PERHATIAN:PENJENAYAH SIBER,PENIPU DAN PENGKIANAT

Hari ni hari ke 3 akaun yahoo saya telah di ceroboh orang yg tidak bertanggungjawab.pagi2 lagi kawan saya ada call..(dia lum tau lagi yang akaun saya dah kene hack by someone),dia tanya saya ada online ke? sbb ade orang guna id lama saya ziela2506 .mengatakan saya kat england..minta bantuan urgently...saya bagitau kawan saya tu ...email id saya dah kene hack by someone dan org tu memang hati busuk,penipu,pengkianat..dia gunakan email dan id YM lama saya (ziela2506) untuk mengaut keuntungan. yang paling sedih ..kat YM tu jugak ada Gambar saya.saya terus online ym baru saya dan menyamar ..konon2nya saya tak tau apa-apa la dan ingin tolong dia...semoga orang tu mendapat balasan atas apa yang dia buat ...saya minta anda semua tidak tertipu yer...sila abaikan sekiranya menerima email dari email lama saya ziela2506@yahoo.com
di bawah adalah sesi YM saya dengan orang yang telah menceroboh ID YM lama saya tu... di harap semua berhati-hati...
Nick :Ziela Z



nooraz2503: hi
ZielaZ: salaam
nooraz2503: awk kat mane?
Ziela Z: i am here in engalnd and i need your help urgently
nooraz2503: kenapa?
nooraz2503: ada apa tu
nooraz2503: ?
Ziela Z: i came in for a brief seminar
nooraz2503: seminar apa?
Ziela Z: at london but i wanted to get something in manchester and came here
Ziela Z: on my arrival here i got a taxi to take me to my location and unfortunately for me i forgot my handbag in the taxi
Ziela Z: i had all my money in it and my passport
Ziela Z: and the taxi drove off and i couldn't identify the driver or taxi
Ziela Z: are u there
BUZZ!!!
nooraz2503: ye saya
Ziela Z: i am so sad about this
Ziela Z: and i can't tell my husband
Ziela Z: becos he would be so angry i did not tell him
nooraz2503: so , how i can help u?
Ziela Z: i need u to loan me some money and i will pay u bck once i get bck
Ziela Z: pls
Ziela Z: i can leave today and get back tomorrow
Ziela Z: and once im bck i'll refund back the money
nooraz2503: how much?
Ziela Z: i need 900pounds
Ziela Z: i'm not cmfortable on the computer i'm using
Ziela Z: do you understand
nooraz2503: can you speak in malay?
Ziela Z: yes
Ziela Z: but not on this computer
nooraz2503: why?
Ziela Z: it's for an old man with a disorder and his computer keyboard setting is quite different from what i have seen
Ziela Z: mengapa kau bertanya
Ziela Z: ?
nooraz2503: macamana nak transfer duit kat awak?
nooraz2503: saya akan tolong awak...
BUZZ!!!
Ziela Z: apa?
nooraz2503: how to transfer the money to you?
Ziela Z: western union money transfer
nooraz2503: how?
Ziela Z: itu adalah terpantas dan paling mudah atau saya untuk menerimanya di sinisearch
nooraz2503: awak boleh cakap malay?
Ziela Z: ya
nooraz2503: atas nama sapa saya nak transfer western union?
BUZZ!!!
Ziela Z: Anda akan perlu untuk menghantarnya dalam nama saya
nooraz2503: ok..
nooraz2503: nama awak apa?
nooraz2503: awak berasal dari mana ?
nooraz2503: negeri mana?
Ziela Z: nor azilawati Zakaria
nooraz2503: akaun no?
Ziela Z: 107 Chatsworth House,19 Lever Street,Manchester,Greater Manchester,England
Ziela Z: I dont tinggal di sini, so i dont hve akaun
Ziela Z: Itu sebabnya saya bilang, anda mesti menghantarnya melalui syarikat barat
nooraz2503: so..macamana saya nak masukkan duit kalau tiada no akaun
Ziela Z: Anda boleh menghantarnya melalui
Ziela Z: western union
nooraz2503: macam bahasa indonesia saja awak ckap..
Ziela Z: sila
nooraz2503: awak berasal dari mana?
nooraz2503: kalau nak masukkan ke western union pun perlu nama dan no akaun
Ziela Z: Johor Bahru
nooraz2503: ok..macamana saya nak tolong awak ni?
Ziela Z: Kapan kau bermanfaat barat kesatuan untuk menghantarnya
nooraz2503: bahase apa tu
nooraz2503: ?
Ziela Z: Saya bersyukur
nooraz2503: ?...macam bahasa indonesia je
Ziela Z: tidak
nooraz2503: setahu saya tu bahase indonesia..
Ziela Z: Saya perlu tidur
nooraz2503: awak pandai ckap indonesia ke?
nooraz2503: awak berasal dari johor bahru kan?
nooraz2503: awak nak tido?
nooraz2503: sepatutnya awak risau dan pikir macmana nak balik ke malaysia..
nooraz2503: saya nak tolong awak ni...
nooraz2503: ok saya nak keluar skrg..
nooraz2503: ada kerja sikit
nooraz2503: bye..
BUZZ!!!Ziela Z is typing a message.

sambungan sesi YM di bawah...





Pada pukul 11.59 saya telah menerima email dia ...
subject:I am waiting for details.
Friday, October 9, 2009 11:49:53 AM

From:nor azilawati Zakaria ziela2506@yahoo.com
To:nooraz2503@yahoo.com

Thank you very much or your kindness in helping me. After you send the money through western union money transfer, send me the control number given to you because i need it to receive the money from the nearest western union branch. You can call me after emailing me the details.
==================================================================

No Response to "SILA BERHATI-HATI SEMUA"

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

SweetBajuKurung Copyright © 2009 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities