masih kecewa susu berkurangan?.nak tambah susu?.. atasi kekecewaan dgn doa dan amalan ini..

Assalamualaikum..W.B.T...
Bismillahirrahmanirrahim...
Alhamdulillah...Bersyukur...bertemu lagi kita di pagi jumaat yang penuh rahmat...

Yang baru membeli supplemen trial Pack breastfeeding dari saya.harapan saya..agar anda bersabar menantikan hasilnya... tak dinafikan ...ada yang..selepas makan..terus2 nampak kesan yg mengujakan tanpa healing krisis.. .ada jugak yang kata..takde ape2 pun.. tak banyak pun susu..(tapi semangat kental tu tak pudar......... yelah kan kadang2 tu ..bila ibu2 mengadu.. saya hanya mampu menjadi pendengar yang setia... ingat saya David Coperfield ka?... tiada daya upaya saya nak menjadikan susu ibu bertambah dengan sekali petik jari.. ...saya disini hanya berkongsi..dan kalini saya nak kongsikan doa..doa yang anda boleh amalkan sepanjang penyusuan susu ibu
credit to dear Iffa..Mari amalkan yer ibu2..
________________________________________________________

"Ya ALLAH...permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan...AMIN

Surah al-Hujurat ; al-Kautsar juga baik diamalkan bermula sejak mengandung lagi ...Niatkan dalam hati semoga ALLAH swt murahkan rezeki kite, anak kite dan banyakkan susu kite. Bagaimana pun jangan kita lupa juga bahawa rezeki itu semuanya datang dari Allah. Sebaiknya dibaca dan difahamkan juga tafsiran ayatnya.

Selain dari itu amalkan surah al-Baqarah ayat 60. Sambil dibaca letakkan tangan pada breast, and doa dalam hati semoga Allah murahkan rezeki anak kita dan supaya kita mampu memberikan susu yg cukup pd anak kita hingga sekurang-kurangnye umurnya 2 tahun...

Dan (ingatlah) ketika Nabi Musa memohon supaya diberi air untuk kaumnya, maka Kami berfirman: "Pukullah batu itu dengan tongkatmu", (ia pun memukulnya), lalu terpancutlah dari batu itu dua belas mata air sesungguhnya tiap-tiap satu puak (di antara mereka) telah mengetahui tempat minumnya masing-masing. (Dan Kami berfirman): "Makanlah dan minumlah kamu dari rezeki Allah itu, dan janganlah kamu merebakkan bencana kerosakan di muka bumi".
Lagi satu, amalkanlah berzikir dgn kalimah YA MATIN (Maha Sempurna KekuatanNya) 70 kali setiap hari. Waktu yg paling bagus adalah pada waktu malam dan subuh. Anda juga boleh bacakan zikir tersebut dan hembuskan ke dalam segelas air lalu diminum.

__________________________________________
Semoga amalan2 rohani ni dapat diamalkan dan bermanafaat buat semua... Salam sayang dari saya yang jauh di mata..dekat di hati..

Sumber: Mamafaiz.com Edit:Sweetbajukurung

TESTIMONI USAHA SEORANG IBU KEPADA SI ANAK KEMBAR DALAM MENGAMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE UNTUK MENJAYAKAN SUSU IBU..ALHAMDULILLAH

Masalah dalam penyusuan memang biasa kita dengar..esp first time mother. Tapi memang dah jadi naluri seorang ibu untuk berusaha bfkan anak mereka walaupun mengalami krisis susu merundum. Baru-baru ni saya ada terbaca testimoni pn Warda di bawah..yang nekad menyusukan anak kembarnya :)..mari kita baca...credit to Pn Warda n pn hasmah



KLIK UNTUK MEMBACA TESTIMONI...

Hopefully ramai lagi bf moms yg akan sedar tentang kebaikkan susu ibu..tak salah kalau kita memilih yang TERBAIK untuk diri kita sendiri..

KESAN utama Shaklee Breastfeeding Set kepada ibu :

  • Badan rasa lebih bertenaga kecuali mereka yang kurang air maka badan akan menjadi semakin letih.
  • Perasaan yang gembira dan mood yang lebih stabil.
  • Badan tidak mudah rasa lesu dan letih.
  • Sentiasa rasa bersemangat.
  • Fikiran lebih positif.
  • Tidak mudah stress dan mudah menangani masalah dengan baik dan tenang.
  • Kita tidak akan mengalami kurang darah dan tekanan darah lebih stabil.
  • Membantu melancarkan sistem perkumuhan dengan lebih lancar terutama apabila consume cukup air dalam sehari.
  • Badan mempunyai sistem imun yang tinggi dan mudah recover jika sakit.

3 Langkah penting ini perlu di lakukan jika anda mengambil Set Breastfeeding Shaklee

  1. Minum 3 liter air masak sehari : air merupakan indicator yang sangat penting bagi mereka yang mengambil natural supplement kerana air membantu untuk mengatasi masalah healing crisis, sebagai contoh ibu mengalami pening kepala jika kurang air dalam badan.
  2. Pam 3jam sekali : lagi kerap anda kosongkan breast lagi banyak susu boleh dihasilkan (supply by demand). Power pumping juga sangat membantu buat jika perlu.
  3. Niat IKHLAS, DOA dan TAWAKAL : mintaklah dengan Allah S.W.T kerana rezeki susu ibu itu datangnya dari Dia, Ikhlaskan hati untuk menyusukan anak bukan sebab ikut-ikutan atau ingin bersaing dengan kawan-kawan, dan seterusnya Tawakal..banyakkan berzikir sewaktu menyusukan dan mengepam. Sabar dengan usaha yang telah dilakukan jangan cepat mengalah bila hasil tidak seperti yang diharapkan.

Semoga info ini dapat dijadikan panduan untuk ibu-ibu yang menyusukan anak..


Berminat untuk mencuba Shaklee Trial Pack???atau Full Pack .Anda boleh hubungi saya SMS saya di 013-7470408 atau email mypowersupplements@gmail.com


Credit to

Tips Kurangkan Lemak di perut,dan badan KLIK DI SINI

No Response to "masih kecewa susu berkurangan?.nak tambah susu?.. atasi kekecewaan dgn doa dan amalan ini.."

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

SweetBajuKurung Copyright © 2009 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities