Do It YourSelf -D.I.Y- Butang Balut

sape2 yang tak tau cara buat butang balut..Jom kita ikuti tutorial dari Kak Zila Kasim...Tutorial ni saya dapat semasa jalan2 kat Blog Kak zila Kassim..Selamat Mencuba...sama-sama kita menambah ilmu dalam bidang jahitan.

Yang ni cara manual, potonng kain bulat mengikut butang tersebut



Selepas itu, jahit macam yoyo... seperti gambar kat atas tu
Selepas tu tutup dengan penutup dia, jadi la butang balut anda

Guna acuan



ini guna acuan dia, ada macam2 saiz kat acuan dia

7 Response to "Do It YourSelf -D.I.Y- Butang Balut"

wardah said...

Salam kenal..dh lama sy cari blog cmni..Alhamdulillah skrg sy dh jumpa..ermm akak cmne nk dapatkan acuan butang tu?

Aziela said...

wsalam....oh ye ke...Terima kasih kerana visit blog saya yer..smoga apa yg saya kongsikan memberi manfaat pada smua..... acuan tu kwn saya kak zila_kassim ada jual...boleh email or Ym dia ye...
Email:ruzila_7174@hotmail.com
YM : zila_kasim

redrosemama said...

Saya nak order mesin butang ni.,,.mcm mn yer

Rina Othman said...

Sy pn nk order

Rina Othman said...

Sy pn nk order

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Klo order ke indonesia, bisa?

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

SweetBajuKurung Copyright © 2009 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities